неділю, 3 лютого 2008 р.

У США м’ясо і молоко клонованих тварин визнано нешкідливими

У США, молоко та м'ясо з клонованих тварин визнані безпечними, - такого висновку дійшло управління з контролю за продуктами та ліками. За даними Associated Press, на етикетках відповідних продуктів, не обов’язково зазначати їх походження. Попри те, управління контролю намагається продовжити мораторій на продаж продуктів з клонів, що діє вже 7 років.

Вартість генетично модифікованих тварин більше, як в десятеро (10) перевищує вартість звичайної худоби. Це одна з причин, чому використовувати їх безпосередньо в харчовій промисловості – невигідно. Наразі, - стверджують експерти, - головна мета, застосовуючи клонованих тварин, вивести нове потомство, що в подальшому буде давати м'ясо і молоко.
Вже зараз деякі виробники заявили, що не збираються використовувати клонованих тварин, оскільки покупці з недовірою ставляться до такої продукції.

Напередодні, експерти Європейського агентства з безпеки, дійшли попереднього висновку про нешкідливість м’яса та молока клонованої худоби. Остаточне рішення винесуть в травні цього року, після завершення переговорів з науковцями.


Немає коментарів: